Tájékoztatás ügyfeleink részére

0001.01.01

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az NKM Földgázszolgáltató Zrt. e-ügyintézése informatikai karbantartás miatt 2019.06.29. (szombat) reggel 08:00 órától 2019.07.02. (kedd) 00:00 óráig nem lesz elérhető.

 

Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. „Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól” szóló 2015. évi CCXXII. törvény alapján  elektronikus ügyintézés biztosítására kötelezett szolgáltató. 

Kérjük,  az alábbiakra ügyeljen ügyintézéskor:

  • Töltse ki a rendelkezési nyilatkozatokat (alap vagy szervezeti alaprendelkezés, és/vagy meghatalmazás) a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) oldalán,
  • olvassa el honlapunk Ügyintézés menüpontjában, hogy az adott ügy intézéséhez milyen dokumentumok szükségesek, és csatolja azokat,
  • győzödjön meg róla, hogy Ön a szerződő fél, tehát a  saját nevében intézkedik, vagy a rendelkezési nyilvántartásban megjelölt személy, mert csak ezekben az esetekben intézhetjük ügyét.

A választ a rendelkezési nyilvántartás alapján küldjük, ugyanakkor címzéskor mindig az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-vel megkötött szerződésben szereplő e-mai címet és postai címet használjuk.


Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:

  • Hivatali kapu: saját Hivatali Kapuval rendelkező hivatalok a legördülő listából az NKMFOLDGAZ címzést használják

 

Adatkezelési tájékoztatónkat itt érheti el:

www.nemzetikozmuvek.hu/adatvedelem

 

Üzemszünet, üzemzavar esetére kialakított eljárásrend:

Amennyiben üzemszünet vagy üzemzavar lép fel, arról ügyfeleinket e-ügyintézés felületünkön tájékoztatjuk. Az üzemszünet ideje alatt ügyfélszolgálatunk bármely csatornáján van lehetősége ügyintézést kezdeményezni. Üzemszünet alatt az ügyfélkapu helyett az Egyetemes Szolgáltatási Szerződésben megadott e-mail címre vagy levelezési címre küldjük el a választ, kért tájékoztatást.


A személyre szabható elektronikus ügyintézési felületünket itt érheti el.


Elektronikus ügyintézést megkezdésekor az azonosítás a KAÜ - Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáshoz csatlakozva történik.

 

Az elektronikus ügyintézés igénybevételéért nem számítunk fel külön díjat.


Elektronikus Aláírási és Bélyegzési Szabályzatunkat valamint az NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél elektronikus aláírással feljogosított személyek adatait itt tekintheti meg.


Másolatkészítési Szabályzatunkat itt tekintheti meg.


A személyre szabható ügyintézési felületről (SZÜF) kezdeményezett ügyintézéseket jelenleg munkatársaink végzik.