Társasházak és egyéb fogyasztói közösségek

0001.01.01

A vonatkozó 28/2009 (VI. 25.) KHEM rendelet (Árrendelet) alapján, ha a közös gázmérővel rendelkező lakóépületben a műszakilag megosztott önálló lakások száma meghaladja az épületben lévő önálló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek számát, a felhasználási helyen vételezők összessége fogyasztói közösségnek minősül, így jogosult az Árrendeletben meghatározott árszabás elszámolására.

20 m3/h névleges mérő összteljesítmény alatti társasházak

Amennyiben a társasház a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójának ellátásában jelenlegi felhasználóként már rendelkezik egyetemes szolgáltatási szerződéssel, az Árrendeletben meghatározott árszabás beállításához a Fogyasztói közösségi nyilatkozat kitöltése szükséges. 

Új felhasználóként kérjük az Egyetemes Szolgáltatási Szerződés társasházak és egyéb fogyasztói közösségek részére szóló nyomtatvány kitöltését is.

Mindkét esetben a kitöltött és aláírt dokumentumok eredeti példányának ügyfélszolgálatunkra történő visszaküldése szükséges.

20 m3/h vagy annál nagyobb névleges mérő összteljesítménnyel rendelkező társasházak

A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatójának ellátásában jelenleg egyetemes szolgáltatási szerződéssel rendelkező felhasználóként, az Árrendeletben meghatározott árszabás beállításához a Fogyasztói közösségi nyilatkozat - 20 m3/h vagy annál nagyobb mérő összteljesítmény esetén elnevezésű nyomtatvány kitöltése szükséges. 

Új felhasználóként kérjük az Egyetemes Szolgáltatási Szerződés társasházak és egyéb fogyasztói közösségek részére szóló nyomtatvány kitöltését is.

Mindkét esetben kérjük a kitöltött és aláírt dokumentumok eredeti példányának Üzleti ügyfélszolgálatunkra történő megküldését.