A földgázfogyasztók megkapták a rezsicsökkentés jóváírását

2018.03.22

A Nemzeti Közművek földgázfogyasztói számára megtörtént a téli rezsicsökkentés összegének jóváírása a földgáz folyószámlákon. Így az ügyfelek a jövő héttől kezdve már a 12 000 forinttal csökkentett számlákat kapják. A jóváírást követően a fogyasztó kiállított számlája vagy számlái automatikusan csökkennek, mindaddig, amíg el nem érik a meghatározott összeget. Tartozás esetén az elmaradás a juttatás mértékével csökken.

A 2018. március 8. napján megjelent 37/2018. kormányrendelet alapján az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó juttatásra jogosultak. A Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója

• az egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló lakossági fogyasztók (mérővel rendelkező, mérő nélküli és előrefizetős mérős egyaránt) részére 12.000 forintot
  • a 20 m3/h alatti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztói közösség esetében 24.000 forintot
  • a 20 m3/h vagy a feletti gázmérővel rendelkező egyetemes szolgáltatói jogviszonyban álló fogyasztói közösség esetében 120.000 forintot

írt jóvá a jogosultak földgázfolyószámláján.

Az elmúlt években a hazai földgázszolgáltatási rendszer átalakítása sikeresen lezárult, az állami tulajdonú Nemzeti Közművek a teljes magyar lakosságot látja el földgázzal. A Nemzeti Közművek célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele, az energiaellátás biztonságának erősítése.